תוכנית הריאליטי שבחרנו היא:
א. התוכנית הזמר במסכה היא תוכנית מבוססת קהל.
תוכנית זו היא תוכנית מסוג תחרות שירה, המתמודדים הם מפורסמים ששרים במסכה ושומרים על זהותם סודית, הם יכולים להיות לדוגמה: שחקנים, דוגמנים, זמרים או פוליטיקאים. המטרה שלהם זה להישאר כמה שיותר זמן בתוכנית מבלי שיזהו אותם, התפקיד של הקהל והשופטים זה לנסות לנחש מי במסכה לפני החשיפה שלו. אף אחד מהצופים/ קהל/ שופטים לא יכול לדעת אם הניחוש שלהם היה נכון עד לרגע ההדחה, ההדחות הן על פי כמה הביצוע שלהם היה טוב בעיני הקהל והשופטים. הקהל הוא קהל פעיל, וחלק מרכזי ממשך התוכנית, אולי בתוכנית עצמה מככבים בעיקר המתמודדים והשופטים (שגם הם מפורמים), הקהל היושב באולפן מצביע גם הוא ברגע האמת ואילו הקהל בבית משפיע יותר דרך הרשתות החברתיות, כשהם מגיבים את דעתם וניחושם, או כשהם יוצרים דיונים ומגיבים אחד לשני ויוצרים באז
ושיחה שגורמת להם לחזור לצפות בפרק הבא.
ב. הרמזים בזמר במסכה
הסרטון הוא פוליסמי מכוון שבמהלכו נאמרים רמזים שאותם כל אחד יכול לפרש אחרת, אך בסופו של דבר לכולם יש משמעות אחת, זהות של המפורסם במסכה. כל הפואנטה ברמזים זה ליצור עניין וסקרנות סביב הצורך לדעת מי עומד מאחורי המסכה. כל הצופים ירצו לנסות להבין ולפרש נכון את הרמזים ולהצליח לזהות את המפורסם, ומה שהופך את זה למעניין זה שכל אחד מנחש משהו אחר ואז נצרות המון אפשרויות לתשובות היוצרות שיח, עניין וסקרנות להמשיך לצפות ולגלות.
ג. מאפייני הריאליטי שבחרנו הם: בידור ואין תסריט קבוע מראש.
כמו בכל תוכנית ריאליטי באשר היא אחת המטרות העיקריות היא לבדר, שהמשתתפים שרים על הבמה המטרה שהקהל יהנה יבחר בהם. אין אינטראקציה בין המשתתפים אבל בין השופטים כן יש, כל פעם שהם מעלים ניחושים או מקשיבים לביצוע יש מצלמות שמתעדות את התגובה הראשונה הטבעית שלהם לביצועי המשתתפים ואחד לשני. השיחות הפנימיות שלהם אחד עם השני ובעודם מנסים לזהות את המפורסמים על ידי הרמזים והקול שלהם.
ד. השאלה שלנו היא:
האם תוכניות הריאליטי משפיעות על התנהלות העולם מחוץ למסך לטוב או לרע? ואיך?